31 March 2021. 1 min läsning

Kärnfull Prize – 2021-års vinnare!

Cover image

Vi har räknat röster hela dagen, och kan nu äntligen avslöja att det blev Sveriges bidrag, Fredrik Dehlin från SUNRISE, som plockar hem den första upplagan av Kärnfull Prize någonsin. Stort grattis!

_______________________________________________________

Storfavoriten höll hela vägen i mål!

Med 43% av rösterna plockade SUNRISE-projektets egen Fredrik Dehlin slutligen hem historiens första Kärnfull Prize! Det blev en (kanske något oväntat) jämn kamp, där alla våra kandidater tycktes vara intressanta för våra kunder. Kalev Kallemets fick ihop 38% och Rowan Steyn således 19% av rösterna.

Ett stort och kärnfullt grattis säger vi till Fredrik, och passar även på att tacka alla våra underbara kunder som tagit sig tid att läsa på och lägga sin röst. Det känns oerhört glädjande att se allt engagemang och höra de glada tillrop vi har fått, och vi ser redan framemot nästa upplaga av vårt egna forskningspris.

Och det är en märkbart lycklig pristagare vi får tag på för en kort kommentar så här på onsdagskvällen.

Hallå Fredrik, stort grattis! Sportfrågan nummer ett – hur känns det?

– Åh wow, vilken grej! Tack! Jag är såklart mycket hedrad av att Kärnfulls kunder har röstat fram mig till vinnare av den första upplagan av Kärnfull Prize.

Jag vill även passa på att lyfta fram alla mina kollegor inom SUNRISE, denna vinst tillhör dem också. Kärnfulls kunder har med detta val visat att det finns ett stöd för svensk forskning inom kärnteknik och att de ser potentialen med små blykylda reaktorer.

Ja, så verkar det sannerligen vara, och det är ju fullt förståeligt – SUNRISE-projektet känns onekligen verkligt spännande att följa. Något som såväl vi som alla våra kunder med största säkerhet kommer att göra lite extra noggrant framöver.

Vill ni lära känna Fredrik lite bättre rekommenderar vi hans nomineringsintervju , och vill ni läsa mer om SUNRISE rekommenderar vi följande länkar:

  1. SUNRISE hemsida
  2. Notis från KTH när projektet beviljades
  3. Artikel i AP7

_______________________________________________________

Sveriges första elbolag med 100% kärnkraft:

  • Minimerade utsläpp, stabila elnät och orörd natur
  • Superlågt rörligt timpris utan bindningstid
  • Blixtsnabb kundtjänst och forskningsstöd per kWh
  • Välj närproducerad el från favorit-kraftverk

Sign up